سايه صبور

نکته هائی از خانه داری و صرفه جوئی

سويا بجای گوشت

اگر ميخواهيد از سويا بجاي گوشت استفاده کنيد به مطلب زير توجه کنيد
سويا يک پروتئين گياهي بسيار سودمند است اما اغلب مردم به آن
حساسيت دارند و يا دچار معده درد ميشوند يا بخاطر افکارشون براشون
غير قابل استفاده بنظر ميرسه و اما نکته اي که در طرز بکار گيري آن
مورد استفاده قرار ميگيره و همه موارد فوق رو تحت الشعاع قرار ميده


طريقه آماده کردن سويا براي هر نوع غذا :


محتوي يک پاکت سويا را در يک ظرف بزرگ ريخته بگذاريد بمدت نيم ساعت
خيس بخورد بعد آب آنرا دور ريخته و چند بار بشوئيد سپس سويا ها را در يک
قابلمه بزرگ گذاشته رويش آب بريزيد مقدارکمي نمک و زردچوبه
( ويک حبه سير اگر مايل بوديد) و  يک پيازدرسته را پوست گرفته
به مواد اضافه کنيد و براي اينکه کاملا طعم گوشت وبوی 
گوشت پخته بگيرد يک تکه دنبه گوسفندي را هم به مواد اضافه کنيد
بگزاريد بجوشد بعد از جوشيدن بگزاريد خنک شود و سويا ها را در صافي ريخته
مواد اضافي مثل دنبه و پياز و سير را از آن جدا کنيد وقتي که کاملا تخليه از آب
شد . ميتوانيد آنرا مثل گوشت چرخ کرده بسته بندي کرده براي تعداد دفعات مصرفي
در فريزر نگهداري کنيد و هروقت که نياز به کتلت يا مايع ماکاروني يا هرنوع
استفاده اي که از گوشت چرخ کرده داريد يک بسته را بيرون آورده وبـه
 مصرف خاص خود برسانيد .

 يادتان باشد سـويا روغن زيادي را بخـود جذب ميکند ولی وقتی در غذای 
مربوطه ريخته شد همان روغن ها را پس ميدهد .
دفعات بعد چند نوع غذا که با سويا ميشود درست کرد برايتان شرح خواهم داد
------------------------------------------------------------------------------------------

استخوان قــــــــلم گوساله


طرزبدست آوردن روغن خالص و ناب حيواني از استخوان قلم


قلــــم هاي گـــوســـاله را بدهيد قصـابي ســه الي چــهار تکه کنـــــــــــد
سپس آنها را خوب شسته و خرده استخوان را از آن جدا کنيد بعد همه را
باهم در ديگ زود پز ريخته مقداري زردچوبه و نمک و يکعدد پياز بزرگ
با يک سوم استکان سرکه سفيد  به آن اضافه کنيد و قابلمه را پر از آب کنيد
بگزاريد روي شعله متوسط خوب پخته شود که از بوي آن متوجه شويد کاملا
جوشيده است مواظب باشيد که آب آن تمام نشود وقتي درب ديگ را باز کرديد
مقدار آب باقيمانده را در ظرف بزرگي بريزيد بگزاريد بماند مجددا موارد فوق
را با استخوانهاي باقیمانده تکرار کنيد تا ديگر روغن پس ندهد پس از پايان کار
بگزاريد آبهائي را که در يک ظرف جمع کرده ايد سرد شود آنرا در يخچال گذاشت

تا ژله ببندد بعد از مدت زماني متوجه ميشويد يک قشر نازک روغن روي
آنرا گرفته به آهستگي روغن ها را جدا کرده در يک ظرف روحي يا فلزي ريخته

به اندازه يک قاشق چايخوري کره به آن اضافه کنيد و روي بخار آب آنرا آب کرده
تا کره و روغن هاي استخوان قلم باهم مخلوط شود
و ميتوانيد اين روغن خالص را
که بسيار مقوي و مغذي است کنار گذاشته هروقت لوبيا پلو يا باقالي پلو و...درست کرديد  بعنوان روغن حيواني از آن استفاده کنيد

و حالا ژلاتينها ی باقی مانده از قلم را بسته بندی کرده هروقت که خواستيد  
خورشت درست کنيد ميتوانيد از همين ژلاتينها بجای آب خورشت استفاده کنيد.
قلم هاي باقيمانده در ديگ را ميتوانيد خوب بتکانيد تا مغزها از آن جدا شود  اينرا هم
ميتوانيد براي مصارف زياد استفاده کنيد يکي اينکه ميشود همان روز از آن سوپ
خوشمزه اي درست کنيد  ميتوانيد اگر آخر هفته است از آن براي تقويت موها استفاده
کنيد و همينطور براي اشخاصي که دچار استخوان درد در ناحيه زانوان و گردن هستند
به عنوان پماد استفاده کنند . فعلا اينها را داشته باشيد تا نکات بعدي براي خواص و
ديگر مصارف ... موفق باشيد
مخلص همگي شما دوستان ماماني هستي
امروز من بجاي زهرا آپديت کردم چون اينجا نيست و از من خواست اينکار رو انجام
بدم براي اين فضول تقاضاي بخشش ... بابا ببخشيد ديگه ؟ بازم روده درازي کردم ؟

   + مامانی هستی ص.آ. ; ٧:۱٦ ‎ب.ظ ; چهارشنبه ٢۱ اردیبهشت ۱۳۸٤
    پيام هاي ديگران ()

انواع کد های جدید جاوا تغییر شکل موس